HEEL NEDERLAND WERKT
Ik ben gestart met het initiatief Heel Nederland Werkt om werkgelegenheid in Nederland zichtbaar te maken met de kracht van social media. Heel Nederland Werkt richt zich op de, mede door Corona, steeds groter wordende groep werkzoekenden in Nederland. Doel is om zoveel mogelijk banen onder de aandacht te brengen door de krachten van bekende en aansprekende Nederlanders te bundelen. Humberto Tan, Igone de Jongh, Ronnie Flex, Kjeld Nuis, Jandino Asporaat, Dennis Weening, Fernando Halman, Fockeline Ouwekerk, Bram Krikke, John Williams, Najib Amhali, Timor Steffens, Nicolette Kluijver, Kalvijn en Soufiane Touzani hebben nu al hun steun uitgesproken. De komende weken komen daar nog meer ‘jobfluencers’ bij.

“De laatste paar maanden kreeg ik steeds meer berichten binnen van fans en volgers met trieste verhalen over hun privé situatie als gevolg van Corona. Verborgen leed dat schuilgaat achter de gevolgen van de crisis, waaronder ook veel mensen die zonder werk zijn komen te zitten en daardoor nog meer in de problemen dreigen te raken. Het zijn mensen die ik niet zo één, twee, drie kan helpen in hun situatie. Mensen die willen, maar niet kunnen. Dat is frustrerend en confronterend. Ik wil daar nu al wat aan doen met als doel dat de klap straks minder groot is. Dat kan niet individueel, maar wel op grote schaal door middel van een groot netwerk van bekende mensen, bedrijven, instellingen en media. Ik heb dat netwerk en wil dat dus ook benutten”

 

Rico Verhoeven partners Heel Nederland Werkt

HET INITIATIEF
Te beginnen met de website www.heelnederlandwerkt.nl die zowel werkzoekenden als werkgevers gratis toegang geeft tot nú al ruim 200.000 vacatures op één plek. Heel Nederland Werkt gaat werkzoekenden optimaal faciliteren bij het vinden van een geschikte baan met gratis extra’s zoals workshops, persoonlijkheidstesten en in samenwerking met de Online Academy trainingen om jezelf verder te kunnen profileren op de arbeidsmarkt. Het aanbod wordt nog verder uitgebreid met o.a. podcasts, Clubhouse gesprekken en webinars. Wekelijks wordt op vacaturevrijdag (#vacaturevrijdag) het banenaanbod aangevuld en promoten we de nieuwste vacatures.